Friss topikok

  • szélmalomharc: @langlang: Köszönöm a dícséretet. Remélem nem arra céloztál, hogy tőled loptam, mert nem tudom tal... (2013.12.20. 22:36) Homeopátia

Utolsó kommentek

  • szélmalomharc: @langlang: Köszönöm a dícséretet. Remélem nem arra céloztál, hogy tőled loptam, mert nem tudom tal... (2013.12.20. 22:36) Homeopátia
  • szélmalomharc: @mandras: Köszönöm, valóban laktózból készül, de mivel ez az egész alapjában véve annyira röhejes,... (2013.12.20. 22:34) Homeopátia
  • langlang: jé! ezt én már centiről centire megírtam valahol, körülbelül 9 éve! nem találom, hogy hol, de seba... (2013.12.18. 09:07) Homeopátia
  • mandras: Ciki, ha egy tudomány-párti írás pontatlan. A homeopátiás oldatot nem szacharózból (répacukor), ha... (2013.12.15. 23:38) Homeopátia
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • szélmalomharc: @langlang: Köszönöm a dícséretet. Remélem nem arra céloztál, hogy tőled loptam, mert nem tudom tal... (2013.12.20. 22:36) Homeopátia

Antimedicaster

Homeopátia

2013.12.12. 23:29 | szélmalomharc | 4 komment

Régóta gondolkodom rajta, hogy általam értelmesnek tartott emberek miért hisznek a homeopátiában. Most megvilágosodtam. Mert nem tudják mi az. Az orvos, patikus ajánlja, mellékhatása nincs, olcsó, miért ne próbálná ki? Aztán hat. Az influenzából meggyógyul, a gyerek kevésbé nyűgös fogzásnál, a feje sem hasogat már. Vagyis működik. Logikus, igaz? Nem. De előbb nézzük meg hogyan kezdődött!

A homeopátia felfedezése

A 18. századi Szászországban járunk. Egy bizonyos Hahnemann nevű orvos kutatásokat kezd a kínfakéreggel. Ezzel gyógyítják a maláriát egyébként és saját magán kísérletezve észreveszi, hogy maláriás lett. Persze nem lett ám maláriás, az egészséges emberben nem is fejt ki ilyen hatást, de szegény túlérzékeny volt rá. Nem gond, ez nem zavarta meg abban, hogy rájöjjön "hasonlót a hasonlóval". Ebből is ered a homeopátia neve. Vagyis ha egy anyag egészséges embernél tüneteket okoz, az olyan tüneteket okozó betegséget ezzel az anyaggal lehet gyógyítani. Azért ez így fura lenne mondjuk ciánmérgezésnél, de ezt is megoldotta, kitalált hát egy új fogalmat, a víz emlékezetét, így a szóban forgó anyagot felhígította, de annyira, míg már egyetlen molekula sem maradt az oldatban. Az oldási folyamatok között rázogatta, mivel ez erősíti a hatást. 250px-Hahnemann.jpg Ezek a homeopátia alapelvei. Ezt nem én találtam ki és még csak nem is a gonosz gyógyszergyárak terjesztik, az alapelveket bármelyik homeopátiával foglalkozó oldalon meg lehet találni. Ezek tehát:

- hasonló a hasonlóval,

- minél többszörösére van hígítva az anyag, annál hatásosabb,

- az oldási folyamat közben rázogatni kell, (ennek "tudományos" neve a potenciálás), mert ez szükséges az emlékező vízhez.

Itt szükséges elmondani néhány érvet, amiket a homeopátia hívei a védelmében fel szoktak hozni.

1. Ez egy ősi tudás. Nem igaz, mindössze 200 éves.

2. Természetes hatóanyagokkal dolgozik. Nem igaz, nincs benne hatóanyag. Természetes igen, ha például a vaginális ultrahang annak számít.

3. A víz emlékezete. Hogy a víz miért nem arra a fél évvel ezelőtti állapotára emlékszik, amikor még szennyvíz volt, azt senki nem tudja. Bár némelyek már hidrogénre és oxigénre bontják a vizet, mejd abból újra vizet készítenek, ez felvet egy új kérdést. Vajon ha a tengervízből iszom, ami tudvalevőleg a világ minden tájáról érkező mindenféle anyagokat tartalmazza, akkor védve vagyok minden betegségtől?

Na de menjünk tovább. Melyik a legismertebb terméke a homeopátiának? Az oscillococcinum. Hatóanyag a pézsmakacsa májának és szívének oldata. Hogy miért pont a pézsmakacsa? Egyszerű. Emberünk látott pár kacsát a réten szaladgálni. Össze-vissza, ahogy a kacsák szoktak. Mivel ez a mozgás rettentően hasonlított a mikroszkóp alatt látott baktériumokra és vírusokra, már kész is volt a recept! Igen, ezt adják influenzára, meghűlésre és hasonló nyavalyákra. Ez azért is fantasztikus szer, mivel a mai napig nem volt képes a tudomány előállítani hatásos szert ezek ellen a vírusok ellen. Az, hogy több különböző ok is közrejátszik ezekben a betegségekben, amelyek nem is hasonlítanak egymásra, az most nem érdekes. A homeopátia szerint a "betegség képe" számít.

Unknown.jpeg

A homeopátiás gyógyszerfejlesztés folyamata

Képzeld el, hogy bemész egy szobába és megszagoltatnak veled egy rózsát! Írd le mit érzel, mi jut róla eszedbe! Ez lesz a betegségkép. Néhány profi homeopata már akkor is meg tudja ezt oldani, ha ott sincs az anyag. Például leírjuk egy papírlapra, hogy berlini fal. Hogyan érzed magad ettől? Bezárva, szorongónak? Fantasztikus, meg is van az új depresszió és szorongás elleni szer! csak fel kell hígítani. Vigyázni kell, mert minél többet hígítod, annál erősebb! A berlini fal hígított oldatát például C30-as potenciálban (potenciál: a hígítási fok megnevezése a homeopatáknál) alkalmazzák leggyakrabban. Ez annyit jelent, hogy veszel egy adag berlini falat, porrá töröd és belekevered százszoros mennyiségű vízbe. Ez 5 dkg berlini falnál (egy 10 dekás vaj fele, nem egy nagy darab, csak hogy el tudd képzelni) 5 liter vizet jelent. Ez az első hígítás. Ezután rázogatjuk. Majd ezt is felhígítjuk a százszorosára, ami már 500 liter vizet jelent. Ez a második. A példánkban szereplő C30-as potenciál azt jelenti, hogy ezt 30-szor fogjuk megismételni. El tudod képzelni, hogy mégis milyen híg lehet az az anyag? 5 dkg berlini falból 500000000000000000000000000000000000000 liter gyógyhatású kivonatot csináltunk. Ezután ebből még kis cukorgolyókat kell készíteni, amik 1 grammosak és minden kis golyócska 0.01ml, vagyis 0.00001l kivonattal van megszórva. Vagyis 5 dkg berlini falból 50000000000000000000000000000000000000000000 darab golyócskát készítettünk. Hmm, szóval a gyógyszergyárak profitéhesek, igaz? 6 darab ilyen golyócskát jelenleg 1388 forintért vehetsz meg a patikában. 6g cukrot.

A homeopátia alapanyagai

A homeopátia azonban igazi csodaszer. Gyakorlatilag bármi felhasználható általa. Az egyik legnagyobb nemzetközi homeopátiás oldalon megtalálhatjuk az összes létező homeopátiás szert. Tanfolyamra jelentkezhetünk, de kezdőkészletet is rendelhetünk. Ez az oldal egyértelműen a homeopátia mellett áll, ez az érdekük, hisznek benne. Nekik tehát elhihetjük, amit olvasunk. Szemezgessünk akkor, miből is készül homeopátiás szer! A teljesség igénye nélkül:

- berlini fal

- wi-fi radiation

- délnyugati szél,

- vákuum,

- vaginális ultrahang,

- aranyhal,

- zöld,

- puskapor,

- menses,

- holdkőzet,

- kripton,

- abc,

- házilégy,

- rózsaszín,

- pozitron,

- T-Rex.

Ajánlom olvasgatásra, igencsak jókedvre deríti az embert.

Miért hat a homeopátia?

A homeopátia hat. Placebohatásnak hívják. A szervezet máig nem tisztázott eredetű reakciója bizonyos kezelésekre. Ezt a hatást ki is használják, ugyanis vannak bizonyos dolgok, amik erősítik a hatását, úgymint tekintély, orvosi köpeny, az orvosság rossz íze és hasonlók. A hit ez tulajdonképpen. Az ima is hat ugyanis. Ettől még elég furcsa lenne manapság egy embernek azt javasolni, hogy menjen haza és imádkozzon, majd meggyógyul. Ez maximum akkor lehetséges, ha már úgyis mindegy neki. Ezt a placebohatást azonban szükséges kiküszöbölni a gyógyszerkísérletekben. Ezért úgynevezett kettős vakpróbát végeznek. Azért kettős, mert nem csak a beteg, de az őt kezelő személyzet sem tudja, hogy a beteg a kísérlet alatt álló gyógyszert vagy placebot kap. A kezelést végző személy ugyanis önkéntelenül befolyásolhatja a kísérlet végeredményét. Ezért hat a placebo (és így a homeopátia gyermekeknél, állatoknál is). Ezekben az esetekben is a placebohatás lép életbe. (Megjegyzés: manapság nagyon ritkán végeznek etikai okokból placeboval klinikai vizsgálatokat, ehelyett a kontroll csoport (kontroll csoport: aki nem a kísérleti gyógyszert kapja) az elérhető leghatásosabb kezelést kapja. Etikátlan lenne ugyanis őket megfosztani a gyógyulás esélyétől) A homeopátia tehát hat. A kérdés az, hogy etikus-e valamit úgy eladni valakinek, hogy ugyanazt a hatást elérheti egy darab C-vitaminnal vagy imával is.

1kg kristálycukor jelenleg 350 Ft körül van. 1kg homeopátiás cukorbogyó 231333 Ft. A tartalma ugyanaz.

Természetesen számtalan klinikai vizsgálat (kettős vakpróbás) zajlott a homeopátia tesztelésére. Sajnos sikertelenül. Egyetlen, a klinikai vizsgálati elveknek megfelelő kísérlet sem tudta bizonyítani, hogy a homeopátiás szerek akár egy kicsivel is hatásosabbak lennének a placebonál. Pedig nagyon szerették volna bizonyítani. A gyógyszergyáraknak ugyanis érdekük lenne, ha hatna, sokkal kevesebb pénzből sokkal magasabb profitot tudnának vele összehozni. Mellékhatása, veszélye nincs. A klinikai kísérletek 4 perc alatt 6 ember megérzéseiből elvégezhetőek, bármennyi új gyógyszert létre lehet így hozni. A világ legnagyobb üzlete lenne. Azonban sajnos a gyógyszerkutatókra sokkal szigorúbb előírások vonatkoznak. 5 lépcsős tesztelési eljárásnak kell alávetniük minden gyógyszert. Dollármilliókat költenek kísérletekre, tesztelésre, önkéntesekre. És ha bármelyik lépcsőben kiderül, hogy a gyógyszer nem hatásos, több mellékhatással jár vagy éppen csak nem olcsóbb mint a jelenleg létező gyógyszerek, akkor nem dobhatja piacra. Soha. Kidobott dollármilliók. Amennyiben sikerrel járnak, akkor van 10 éve arra, hogy behozza az árát. Ugyanis 10 év után szabaddá kell tenni az eljárást mindenki számára. Nem lenne ugyanis etikus, ha valaki egyedüli szabadalommal rendelkezne valamely életmentő gyógyszer felett és így túl drágán tudná adni. 10 év után bármelyik gyógyszergyártó előállíthatja ugyanazt, éppen csak töredékért, hiszen nem kellett végigcsinálnia azt a sok éves procedúrát, ami minden forgalomba került gyógyszer elkészítését megelőzi.

Ez tehát a homeopátia igaz története. Ez nem valamely csúnya, gonosz, profitéhes gyógyszergyár promóciója. Minden részlete ellenőrizhető homeopata honlapokon, az alábbiakban néhány linket közzé is teszek, hogy legyen honnan kezdeni a kutatást. Én az utolsóval kezdeném, érdekes hatóanyagokra lehet lelni. 4g vákuumot már £5.25-ért (1900Ft) már meg is rendelhetsz.

Köszönöm a figyelmet, jó egészséget!

Olvasnivaló:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Homeopátia

http://hu.wikipedia.org/wiki/Samuel_Hahnemann

http://index.hu/tudomany/2013/02/06/homeopatia_a_nagy_atveres/

http://1023.hu/mi-a-homeopatia

http://homeopatia.bioenergetikus.hu

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/oscillococcinum_golyocskak_egyadagos_tartalyban/1000052

http://www.nadorpatika.hu/index.php?page=products&id=195362

https://www.helios.co.uk/cgi-bin/store.cgi?action=search&category=Homoeopathic%20Remedy%20Ingredient%20A

Címkék: homeopátia oscillococcinum Hahnemann

A bejegyzés trackback címe:

https://antimedicaster.blog.hu/api/trackback/id/tr125689106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mandras 2013.12.15. 23:38:48

Ciki, ha egy tudomány-párti írás pontatlan. A homeopátiás oldatot nem szacharózból (répacukor), hanem laktózból (tejcukor) készült golyócskákra permetezik. Az egy kicsit drágább. Nem mintha nem lenne tökmindegy, hogy laktóz vagy szacharóz, a hatása ugyanaz (placebóhatás). De ha majd komolyan foglalkozol azzal, hogy a hóbortosok ellen érvelj, megtapasztalod, hogy egy ilyen lüke pontatlanságon mennyit lehet veszíteni.

langlang 2013.12.18. 09:07:24

jé! ezt én már centiről centire megírtam valahol, körülbelül 9 éve! nem találom, hogy hol, de sebaj!
azóta sem változott semmi. sem a véleményem, sem a bogyók tartalma. csak pár új alkotórész került belé: - berlini fal

- wi-fi radiation

- délnyugati szél,

- vákuum,

- vaginális ultrahang,

- aranyhal,

- zöld,

- puskapor,

- menses,

- holdkőzet,

- kripton,

- abc,

- házilégy,

- rózsaszín,

- pozitron,

- T-Rex.
tetszik! leginkább a vaginális ultrahang (ez egy nőgyógyászati vizsgálat), a zöld, a rózsaszín és az abc. óriási a humorod, ember! hogy ezeket miképp teszik bele, az nagy kérdés. de nem megoldhatatlan. szerinted. én nem tudom.
üdvözletem. langlang

szélmalomharc · http://antimedicaster.blog.hu 2013.12.20. 22:34:09

@mandras: Köszönöm, valóban laktózból készül, de mivel ez az egész alapjában véve annyira röhejes, nem gondoltam, hogy fontos. Aki ezután vitatkozni akar, mert szerinte a berlini fal oldata jó szorongásra, annak mindegy lenne, ha a laktózt írtam volna is :)

szélmalomharc · http://antimedicaster.blog.hu 2013.12.20. 22:36:08

@langlang: Köszönöm a dícséretet. Remélem nem arra céloztál, hogy tőled loptam, mert nem tudom találkoztam-e az írásoddal. Persze kizárni sem tudom, de nem emlékszem hasonlóra. Általában nagyon komolyan, tudományos szöveggel vannak leírva ezek a dolgok, én szerettem volna kicsit érthetőbbé tenni.
süti beállítások módosítása